Ugriz živali

Ugriz živali

Vodilni strokovnjaki za odškodnine na Celjskem!
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Vas je ugriznila žival? Ali veste da Vam pripada odškodnina?

Za škodo, ki jo povzroči žival, je odgovoren imetnik živali. Upravičenost odškodnine v primeru ugriza živali izhaja iz temelja odgovornosti v nepredvidljivem ravnanju živali in s tem možnosti ogrožanja življenja in zdravja ljudi ter poškodovanja stvari. Specializirani smo v odškodnine za telesne poškodbe in invalidnost, tudi, če do takšnih poškodb pride zaradi ugriza živali. Pri teh postopkih je najbolj važno, da odškodninski zahtevek za vas izvaja izkušen pravni strokovnjak z znanjem s področja medicinskega, obligacijskega in tudi kazenskega prava.

Večina ugrizov je posledica stika z mačkami in psi, ugrizi divjih ali celo eksotičnih zveri so le redki. Ugriznine same niso smrtno nevarne, razen v primeru večjega obsega, nevarne pa so zaradi možnosti prenosa bolezni, predvsem stekline in tetanusa.

Pravne storitve in odškodnine Milko Škoberne smo zato pravi naslov za zastopanje vaših interesov v taki situaciji.

Odškodnina

Pogoj za uveljavitev odškodnine je, da je imetnik ali lastnik živali s svojim nepredvidljivim ravnanjem ali opustitvijo nadzora povzročil ogrožanje in poškodovanje zdravja človeka ali poškodovanja stvari. Odškodnina se lahko uveljavi v primeru, ko pride do teptanja, ugrizov, grizenja živali in podobnih ravnanjih nevarnih in domačih živali, ki povzročijo telesne ali materialne poškodbe. Zaradi tega mora imetnik živali poskrbeti in narediti vse kar je potrebno, da prepreči nastanek škode, sicer oškodovancu pripada odškodnina. Da se lastnik izogne izplačilu odškodnine, mora imeti žival ustrezno oskrbljeno, privezano, zaprto za ogrado, imeti nadzornika živali in podobno.

Postopka za uveljavljanja odškodnine zaradi ugriza živali sta dva. V primeru, ko je prišlo do ugriza živali v bližini doma in ima lastnik živali sklenjeno ustrezno zavarovanje, to odškodnino izplača zavarovalnica, pri kateri ima lastnik sklenjeno zavarovanje. V tem primeru lahko oškodovanec zahteva odškodnino od zavarovalnice. V kolikor lastnik živali nima sklenjenega stanovanjskega zavarovanja oziroma se je nezgoda zaradi ugriza zgodila stran od doma, lahko oškodovanec vloži tožbo zoper lastnika in zahteva izplačilo odškodnine. Za vložitev tožbe za izplačilo odškodnine mora oškodovanec priložiti ustrezne dokumente.

V travmatičnih trenutkih, ko pride do kakršne koli telesne poškodbe ali invalidnosti kot posledice ugriza živali, je denarna odškodnina nadomestilo za izgubljeno materialno in nematerialno škodo. Za izvajanje odškodninskega zahtevka se zglasite k nam na osebni sestanek in razgovor, ki ga z vami opravi Milko Škoberne, unv. dipl. iur. in vam bo dal pojasnila in vse potrebne informacije v zvezi s postopkom.

Vsaka telesna poškodba ali invalidnost zaradi ugriza živali ter celomorebitna posledična nezmožnosti za delo ali izgube dohodka in duševnih bolečin morajo biti izkazane in dokazane. V primeru poškodbe kot posledice ugriza živali lahko uveljavljate odškodnino iz police, po kateri ima lastnik živali sklenjeno zavarovanje pri zavarovalnici ali, če tega lastnik nima, preko tožbe lastnika živali.

Kdaj je pravi čas, da nas kontaktirate?

Če ste utrpeli poškodbo zaradi ugriza živali nas lahko kontaktirate že iz kraja, kjer ste bili poškodovani. Zelo pomembno je, če je to mogoče, da takoj zavarujete dokaze o tem, da ste bili poškodovani zaradi ugriza živali in na kakšen način (fotografirate mesto ali vzrok padca, zahtevajte pomoč zaposlenih in sestavite zapisnik o škodnem dogodku, pridobite izjave očividcev, pokličite policijo…). Dobro je, da veste, da je lastnik živali v primeru povzročitve poškodbe oškodovani osebi dolžan izročiti svoje osebne podatke, kot tudi podatke o svojem psu, še posebej glede cepljenja proti steklini. Če le-tega ne stori, ga lahko veterinar pozneje še dodatni oglobi.

Za vas je pomembno, da veste, da ko ste enkrat v postopku za odškodnino in se s predlagano odškodnino strinjate, s tem izgubite pravico za uveljavljanje višje odškodnine. Ravno zato je važno, da izberete zastopnika, ki bo maksimalno uveljavil in zaščitil vaše pravice ter, ki se predvsem detajlno spozna na stroko in prakso te vrste. V naši pisarni vam omogočimo najvišjo zaščito in uveljavljanje pravice do pravične odškodnine in vselej zahtevamo najvišji znesek po zavarovalniški in sodni praksi. Poleg vrhunske pravne ekipe smo povezani z zdravniki specialisti za druga mnenja in za argumentacije izvidov, tako da vam nudimo celovito rešitev na enem mestu.

Vodilni strokovnjaki za odškodnine na Celjskem!
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Zakaj izbrati nas?
Invalidnost

Posledica poškodbe zaradi ugriza živali je le izjemoma lahko najhujša- huda telesna poškodba invalidnost, če je trajno prizadet vitalni del poškodovančevega telesa. Stranka ima v takih primerih izjemno hude travme in je zato pomembno, da ve, da ji v zastopanju nudimo najvišjo možno kakovostno pravno obravnavo. Odškodnina je ena izmed njenih pravic, pripada pa ji tudi invalidnina po nezgodnih zavarovanih policah in za stranko vselej. Detajlen razgovor in vse informacije za stranke s primeri invalidnosti nudimo v pisarni, do katere imajo urejen dostop.

Specializirani za odškodnine za vse vrste telesnih poškodb in invalidnost

Naša ekipa je poleg vrhunskega pravnika in nekdanjega kazenskega sodnika Milka Škoberneta bogata s strokovnjaki iz medicinskih strok za podajo specialističnega mnenja za naše stranke, kakor tudi s strokovnjakinjo za pravo pacientovih pravic in zakonodaje, ki ureja klasifikacije telesnih poškodb in zdravstvene dejavnosti. Kadar pri vaši zadevi ugotovimo znake kaznivih dejanj, kot so malomarnost, povzročitev splošne nevarnosti in/ali druga, kar je pogosto pri delovnih nezgodah, sestavimo kazensko ovadbo.

Zastopanje

Na prvem sestanku vam bomo podali vse informacije o potrebni zdravstveni dokumentaciji za postopek za odškodnino, vas seznanili o višini odškodnine, vaši pravici do invalidnine in mesečne rente zaradi začasne ali trajne odsotnosti z dela.

Pokličite nas za zastopanje vaših interesov na 040 481 233 ali na pišite na info@mikoskoberne.com.

Ugriz živali

Odločite se za profesionalno, hitro, zanesljivo in diskretno pravno pomoč

V primeru ugriza živali vam nudimo visoko profesionalno, hitro in zanesljivo pravno storitev.
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.