Stvarno pravo

Stvarno pravo

Stvarno pravo ureja pravne odnose do stvari

Med njimi je nakup nepremičnine in vsi posli povezani z nepremično, največji v življenju človeka. Gre za lastninsko pravico, ki se kot taka izvrši in dokazuje z vpisom v zemljiško knjigo. Napake pri nakupu nepremičnine lahko imajo zaradi nevpisanega lastništva v zemljiško knjigo usodne posledice. Med njimi je izguba denarja zaradi preslepitve, kar je kaznivo dejanje, ki pa ga mora oškodovani kasneje dokazovati na sodišču.

Svetujemo vam, da se za ureditev pravnih vprašanj, pogodbe in odnos povezanih z nakupom nepremičnine obrnete na naše pravne storitve. Namreč, v kolikor nakup nepremičnine ne opravite po pravilih, ki jih določa stvarno pravo in uredite vpis v Zemljiško knjigo, vam stvarno pravo ne nudi varstva dobrovernosti.

Stvarne pravice

Stvarno pravo ureja pravne odnose do stvari in stvarne pravice v najširšem smislu. To so posest, lastninska pravica, skupna lastnina, etažna lastnina. Ter na stvareh in v odnosu do njih pravice, ki so zastavna pravica, služnosti, stvarno breme, stavbna pravica.

Zakonodaja, ki ureja stvarno pravo je Stvarnopravni zakonik, Zakon o zemljiški knjigi, Zakon o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb, Zakon o kmetijskih zemljišč itd.

Stvarno pravo ureja odnose do stvari tudi za premičnine, med njimi so najpogosteje avtomobili in druga vozila (posebna kategorija so plovila), računalniki, telefoni, pohištvo, itd.

V naši pisarni izvajamo vse pravne storitve s področja pravic in statusov, ki jih določa stvarno pravo. Opravljamo:
stvarno pravo

Odločite se za profesionalno, hitro, zanesljivo in diskretno pravno pomoč

Kaj vse je stvarno pravo in zakaj izbrati nas

Stvarno pravni posli sodijo med največje v človekovem življenju. Odločitve za nakup ali prodajo stvari, med njimi posebej nakup nepremičnine, izvedite v sodelovanju z dobro pravno podporo. Naša pravna pisarna vam nudi vse pravne storitve, s katerimi nameravate urediti lastniška razmerja in biti gotovi, da boste lastnino ali nakup nepremičnine izvršili kot zahtevajo pravila, ki jih določa stvarno pravo.

Ureditev lastnine ob delitvi premoženja ob ločitvi ali prekinitvi izven zakonske skupnosti

Nudimo pravne storitve s področja ureditve lastnine ali deleža, ko gre za delitev premoženja ob ločitvi ali prekinitvi izven zakonske skupnosti. Več informacij za delitev premoženja najdete na povezavi Delitev premoženja, kjer posebej opozarjamo na nevarnosti in pasti, ki se jim je vredno izogniti, da ne oškodujete svojih pravic.

Zastopanje vaših interesov in sodelovanje z nami

Kontaktirate nas lahko od ponedeljka do petka od 8.00 do 15.00 ure na 040 481 233 ali na info@milkoskoberne.com. Nahajamo se na Kidričevi 25, 3000 Celje. Obiščite nas z zaupanjem.

Za stvarno pravo vam nudimo visoko profesionalno, hitro in zanesljivo pravno storitev.
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.