Preživnina

Preživnina

Preživnina je kontinuirano mesečno denarno nadomestilo za preživljanje vašega otroka.

Plačevanje preživnine je za starša/e obvezno po zakonu, zato je sankcija za neplačevanje preživnine izvršba preživnine in/ali izterjava preživnine. Določitev preživnine določa tabela za izračun preživnine. Preživnina pa se lahko tekom obvezne dobe tudi spreminja, največkrat zmanjša. Vloga za znižanje preživnine zaradi sprememb je običajna, ko se staršu zniža dohodek ali ostane celo brez zaposlitve. Kadar se finančno stanje pri plačniku spremeni, pa se lahko preživnina tudi zviša.

Skrb vsakega starša je, da lahko normalno preživlja svojega otroka, ga prehranjuje, mu kupuje oblačila, mu omogoča interesne dejavnosti in dopust. O preživnini vam bomo poskušali razložiti čim bolj preprosto, predvsem pa bomo v vsebini izpostavljali korist otroka, ki je glavno vodilo za plačevanje preživnine in zakaj je neplačevanje preživnine v največjo škodo ravno otroku.

Slovenci smo po številu ločitev v zlatem vrhu. V večini zakonskih ali izvenzakonskih skupnosti pa se rodijo otroci. Otroke morajo starši preživljati po zakonu. Taka zakonska obveza velja tudi v primeru ločitve ali prenehanja izvenzakonske skupnosti, ko morata bivša partnerja urediti odnos stikov z otrokom ali otroci ter uskladiti zanje denarne obveznosti. Ta denarna obveznost je zakonska preživnina.

Običajno se starša o tem, kako visoka bo preživnina, sporazumeta po mirni poti. Še bolj običajno pa je, da taki sporazumi za plačilo preživnine v praksi ne trajajo dolgo. Zelo pogosto je neplačevanje preživnine, ali pa vloga za znižanje preživnine, številni pa se srečajo s postopki, kot so izvršba preživnine ali celo izterjava preživnine.

Uredimo vam vse za določitev preživnine in za plačevanje preživnine

Kadar starša za otroka ne najdeta sporazuma za plačevanje preživnine ali določitev preživnine eden od njiju izpodbija, je pomoč pravnika praktično neobhodna. Znesek preživnine določa tabela za izračun preživnine in je izhodišče za plačevanje preživnine, ki jo predlaga/sestavi pravnik

Za stranke izvajamo vse posle povezane za plačevanje preživnine:

Vsako stranko sprejme Milko Škoberne, univ. dipl. iur., ki strankam svetuje in izvaja zanje storitve s temeljitim poznavanjem sodne prakse za določitev preživnine ter zakonodaje za plačilo preživnine. Strankam omogočamo hitro, profesionalno in zanesljivo storitev za ureditev vseh poslov povezanih s preživljanjem otroka.

Preživnina

Določitev preživnine in tabela za izračun preživnine

Stranke vedno zanima kaki denarni prejemki se vse vključijo, ko se računa in določa preživnina ter kaj vključuje tabela za izračun preživnine. Na vsa vprašanja dobi stranka pri nas temeljit odgovor in prav nikoli ne pozabimo na nobeno malenkost, ki lahko odloča o višini zneska za plačevanje preživnine. Kako visoka bo ali mora biti preživnina pojasnimo stranki na obisku pri nas, ko pregledamo dokumente in preverimo potrebna dejstva.

Prvo, kar naredimo za vas, ko se za to občutljivo vprašanje obrnete na nas je, da vam po pregledu dokumentov in dejstev pojasnimo višino za plačevanje preživnine v obeh primerih- ko je preživnina vaša plačilna obveza, ali kadar je preživnina znesek, ki vam ga mora nekdanji partner ali zakonec redno plačevati za preživljanje otroka.

Izdelamo predlog za sporazumni dogovor, pri katerem imamo več kot 98% uspešnost, saj skoraj vse naše stranke sklenejo pravni sporazum za plačevanje preživnine brez tožbe. Le kadar se stranki ne zmoreta ali ne želite dogovoriti za plačevanje preživnine drugače kot z dokazovanjem na sodišču, vložimo tožbo na sodišču.

Neplačevanje preživnine?
Obrnite se na nas za redno plačevanje preživnine!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
Kdaj preživnina po mirni poti in kdaj izvršba preživnine?

Preživnina je lahko občutljivo vprašanje za starša, ki jo mora vsak mesec nakazati bivšemu partnerju, pa tudi za starša, ki jo za otroka prejema, kadar je ta prenizka. Znova želimo naglasiti, da gre preživnina otroku. Morebitno neplačevanje preživnine je tako na škodo ravno otroku. Posledica za neplačevanje preživnine je izvršba preživnine ali izterjava preživnine.

Kadar se soočate s tako težavo in bi želeli neplačevanje preživnine urediti, se obrnite na nas za hitro in profesionalno storitev.

Obrnite se na nas z zaupanjem

Svetovali vam bomo in za vas izdelali potrebno dokumentacijo za ureditev preživnine. Omogočamo vam profesionalno, učinkovito in diskretno pravno storitev. Preživnina je vselej namenjena vašemu otroku- ko jo zanj plačujete ali zanj prejemate. Zavedamo se, da je mnogo vprašanj, poskusov okoriščanj in intrig v teh odnosih.

Naše poslanstvo je, da je preživnina za otroka pravična, da se plačevanju obveznik ne izogiba in da je preživnina urejena po hitrem postopku, brez tožb ali dolgotrajnih sodnih postopkov.

Vabljeni, da se oglasite do nas. Sprejel vas bo Milko Škoberne, univ. dipl. iur., nekdanji kazenski sodnik, ki vam bo najbolje možno svetoval o vaših pravicah ali dolžnostih.

Izvršba preživnine-
hitro, profesionalno in brez sodišča!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25 (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.