Napotitev na prestajanje zaporne kazni

Napotitev na prestajanje zaporne kazni

Človek se lahko upravičeno ali neupravičeno znajde v položaju, ko ima v rokah poziv na prestajanje zaporne kazni...

Življenje je hudo nepredvidljivo, včasih se v trenutku znajdemo sredi situacije, v kateri nam je, na primer, za hudo prometno nezgodo, povzročeno iz malomarnosti, bila izrečena zaporna kazen. Poleg tega obstaja še vrsta situacij, v katerih se lahko človek upravičeno ali neupravičeno znajde v položaju, ko ima v rokah poziv na prestajanje zaporne kazni. Še posebej v današnjih časih podjetništva, ko se tudi poslovni rizik pojmuje kot oblika poslovne goljufije. Specializirani smo za svetovanje v primeru, ko so vse možnosti odloga ali pritožb izčrpane in je potrebno oditi na prestajanje zaporne kazni. Pri teh postopkih je najbolj važno, da poleg ustreznega pravnega znanja, naš svetovalec razpolaga tudi z lastnimi izkušnjami in je praktično največji strokovnjak v državi glede tako imenovanega »zaporniškega prava«.

Pravne storitve in odškodnine Milko Škoberne smo zato pravi naslov za zastopanje vaših interesov v takšni situaciji, za nasvete in svetovanje, ki vam bo bistveno olajšalo takšne trenutke.

“Ste prejeli poziv na prestajanje zaporne kazni? Pokličite za nasvet kako, kam in kdaj, kaj vas čaka in kako boste to zmogli! 040 481 233”

Poziv na prestajanje

Prejem poziva na prestajanje zaporne kazni je za vsakega človeka izredno stresna situacija, v kateri se mu poraja vrsta vprašanj: kaj storiti, kako se pripraviti, kaj nesti s seboj, kaj me čaka tam, kako se obnašati ko si notri, kakšni so prvi trenutki, kako premagati stisko in depresijo, kako je z režimom, kaj je zaprti, pol odprti in odprti režim, kako je z obiski, kaj lahko dobim na obiskih, kakšne in koliko paketov lahko sprejmem, kdaj lahko telefoniram, komu lahko telefoniram, kakšne so ugodnosti, kdaj jih pridobim, kaj je nenadzorovan obisk zunaj zavoda, kaj je  t.i. »vikend«, koliko dopusta mi pripada, moram notri delati in kaj, kako je s hrano, kako je s počitkom, koliko ljudi je v sobi, kdaj sem lahko pogojno odpuščen, kakšni so pogoji za pogojni odpust, kako sestavim predlog za pogojni odpust in milijon drugih vprašanj, ki se jim ni mogoče izogniti. Koga vprašati, na koga se obrniti? Odvetniki praviloma o tem ne vedo nič ali zelo malo, bivše zapornike seveda ne gre spraševati o njihovih izkušnjah, ker praviloma vsak skriva ta del njegovega življenja.

V travmatičnih trenutkih, ko žal pride do takšne situacije, ko je vprašanj mnogo več kot odgovorov, ko se v človeka naseli hud strah pred neznanim, se zglasite k nam na osebni sestanek in razgovor, ki ga z vami opravi Milko Škoberne, unv. dipl. iur., ki vam bo dal vsa možna pojasnila in vse potrebne informacije v zvezi s postopkom, namestitvijo, ugodnostmi in problemi ter seveda pogojnim odpustom, v zvezi s katerim je leta 2018 uspešno izposloval tudi inšpekcijski nadzor na Ministrstvu za pravosodje RS, ki je pokazal nepravilnosti v zvezi s postopanjem pri pogojnem odpustu.

Izbira svetovalca

Ko pride poziv na prestajanje zaporne kazni od vas praviloma vsi dvignejo roke, tudi vaš odvetnik. Kar je razumljivo. Gre za sivo cono, ki jo obvlada malo ljudi, pa še ti, če govorimo o strokovnosti, bolj teoretično, brez da bi vedeli kaj in kako v resnici poteka, kaj se v resnici dogaja »tam notri«. Kakšne so možne in dovoljene poti in kakšne so možnosti. Da človek ne konča v samici.

Če ste v takšni situaciji nas lahko kontaktirate takoj, najbolje čim prej, da ne bo prepozno. Roki so, po navadi, zelo kratki. Možnosti odloga prestanja zelo omejene. Zelo pomembno je, da imate že pred odhodom prave, zanesljive in točne informacije. Dobro je, da veste, kaj vas čaka, kakšne so vaše pravice in predvsem kakšne so vaše obveznosti, dolžnosti. Zakaj je nujno, da se na prestajanje zglasite sami in pravočasno. Kaj je dovoljeno in kaj ne, kaj se od vas pričakuje, kaj je običajni postopek in kaj je nepotrebno poniževanje.

Za vas je pomembno, da veste, kje so meje in kje je moč zaščititi svojo osebnost, telesno integriteto in svojo čast in dobro ime, kolikor ga je še ostalo. Ravno zato je zelo pomembno, da si izberete za svetovalca nas, ki bomo maksimalno uveljavili in zaščitili vaše pravice, ker se predvsem detajlno spoznamo na stroko in prakso te vrste. V naši pisarni vam omogočimo najvišjo zaščito in uveljavljanje pravic, ob nujnem izvrševanju obveznosti, da bo ta poseg v vašo svobodo minil kar najbolj znosno, brez večjih posledic za vašo psiho in brez nepotrebnega stresa za vas, za vašo družino ali vaše najbližje.

Zakaj izbrati nas?
Specializirani za svetovanje v primeru poziva na prestajanje zaporne kazni

Detajlen razgovor in vse informacije za stranke s praktičnimi primeri prestajanja zapornih kazni nudimo v pisarni, do katere imate urejen dostop.

Naša ekipa je poleg vrhunskega pravnika in nekdanjega kazenskega sodnika Milka Škoberneta, bogata s strokovnjaki iz različnih medicinskih strok, kakor tudi s strokovnjakinjo za pravo pacientovih pravic in zakonodaje, ki ureja klasifikacije telesnih poškodb in zdravstvene dejavnosti. Tako boste »varni« tudi s tega vidika.

Zastopanje

Že na prvem sestanku vam bomo podali vse informacije o postopku, vas seznanili z vašimi pravicami in dolžnostmi, predvsem pa svetovali o vseh vprašanjih prestajanja zaporne kazni, na katere drugje praviloma sploh ne boste našli odgovorov.

Ko bo za to čas in ko bodo za to izpolnjeni pogoji pa vam bomo sestavili tudi predlog za pogojni odpust, na način in v obliki, kot je to primerno za obravnavo pri Komisiji za pogojne odpuste Ministrstva za pravosodje RS.

Pokličite nas za zastopanje vaših interesov na 040 481 233 ali na pišite na info@mikoskoberne.com.

napotitev na prestajanje zaporne kazni

Odločite se za profesionalno, hitro, zanesljivo in diskretno pravno pomoč

Za napotitev na prestajanje zaporne kazni vam nudimo visoko profesionalno, hitro in zanesljivo pravno storitev.
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.