Izvršba

Izvršba

Izvršba je sodna izterjava dolga.

Je eden najbolj pogostih pravnih poslov, v katerem je lahko stranka tista, ki jo izvršba bremeni ali, da izvršbo zahteva. V prvem primeru pomeni izvršba obveznost stranke, da bo morala dolg poravnati, v drugem pa, da ima dolžnika, ki ji denar dolguje.

Nobena situacija ni prijetna. Kadar je stranka dolžna in denarja nima, se lahko izvršba vrši na njenem celem premoženju, ne le na transakcijskem računu. Ko pa od dolžnika terja denar, se lahko zgodi, da dolžnik nima denarnih sredstev ali celo drugega premoženja, s katerim bi se izvršba izpolnila.

Izvršba ima običajno že predhodne ukrepe, tudi pravnomočno sodbo, s katero je dolžnik zavezan poplačati dolg. Pa se kljub temu plačilo ne zgodi. Bistvena okoliščina izvršbe je tudi zastaralni rok. Tu pa se začne zapletati. Namreč, na spletu je najti kup informacij o tem, kdaj izvršba zastara in kdaj zastara rok, da se izvršba lahko vloži. Sami boste brez ustreznega pravnika ali odvetnika, ki je vešč poslov zastaralnih rokov in aktov, ki zastaralne roke razvežejo, težko, ali kar nemogoče naredili ali ovrgli izvršbo.

Kdaj urejati izvršbo pri pravniku ali odvetniku?

Za stranko je bistveno vprašanje pri tem, koliko je visok dolgovan znesek v odnosu na ceno pravne storitve. Obenem pa, kako kompleksna je zadeva, da je ne more rešiti sama. V naši pisarni nudimo strankam pravno svetovanje in pregled dokumentacije, kakor tudi pravne storitve s katerimi vložimo izvršbo na sodišče. O znesku in ali se izvršba stranki izplača tako presodi stranka sama, najbolje pa se odloči po razgovoru s pravnikom pri nas, ko je seznanjena o potencialnem uspehu z izvršilno listino.

Izvršba je kot dokument dostopna tudi na spletu, vendar še vedno mnogo posameznikom z aktom ne uspe, ali pa nasprotna stranka izvršbo učinkovito anulira. Tudi v teh primerih, ko ste sami že poskušali in niste uspeli dobiti terjatve, vam svetujemo in opravljamo pravne storitve za uspešno izvedeno izvršbo.

Če imate problem, da dolgujete ali kdo drug dolguje vam, se obrnite na nas z zaupanjem. Pokličite nas in se dogovorite za sestanek. S seboj prinesite kopije celotne dokumentacije, da vam lahko natančno svetujemo, kaka rešitev je za vas najboljša.

Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.