Delovno pravo

Delovno pravo

Kakovostna pravna pomoč je temelj za v primerih delovnega prava

Delovno pravo ureja delovno pravna razmerja.

Zakonodaja, ki ureja delovno pravo je Zakon o delovnih razmerjih. Pravno razmerje je torej med delodajalcem ali podjetjem in med zaposlenim ali delavcem. Stranki medsebojna razmerja uredita in potrdita s pogodbo o zaposlitvi, ki jo izdelamo tudi pri nas.

Kadar je med strankama sklenjena podjemna pogodba ali pogodba o sodelovanju, ne gre za delovno razmerje, ki ga ureja delovno pravo in s tem Zakon o delovnih razmerjih. Bi pa opozorili, da je podjemna pogodba še vedno pogostokrat narejena z navideznim pravno urejenim sodelovanjem, saj gre pri njej dostikrat za plačevanje na roke. Podjemna pogodba je lahko tudi nevarna za delodajalca, saj, v kolikor vključuje sestavine, ki so običajne za delovno razmerje, preide v pogodbo o zaposlitvi. Pri nas lahko naročite tako izdelavo, kakor tudi pravni pregled podjemne pogodbe.

V času trajanja delovnega razmerja lahko pride do mnogoterih situacij, ki otežijo delovno razmerje. Delavec lahko trpi tudi nadlegovanje (tudi spolno) na delovnem mestu ali mobbing, pogostejše pa so situacije, kot so odpoved delovnega razmerja, izredna odpoved delovnega razmerja, po katerih ima delavec kup odprtih vprašanj.

Ravno tako lahko zaradi zlorab delavca trpi delodajalec. Gre za neupravičene bolniške, nezadostno storilnost na delovnem mestu, zamujanje, prikrite nosečnosti ob sklenitvi delovnega razmerja.

Naše pravne storitve so na voljo tako delodajalcem kakor delavcem. V praksi je seveda iskalen pravne pomoči za delovno pravo večkrat zaposleni, največkrat urejamo pravne posle s področja izredne odpovedi delovnega razmerja, kjer ugotavljamo zakonitost oziroma nezakonitost take prekinitve.

Nekaj področij, ki so najbolj pogosta v naši pisarni, za katere nudimo pravne storitve in svetovanje:
 • izdelava pogodb o zaposlitvi za nedoločen ali določen čas,
 • pregled pogodb o zaposlitvi,
 • izdelava podjemne pogodbe,
 • odpravnina ob prenehanju delovnega razmerja,
 • zakonita/nezakonita odpoved delovnega razmerja,
 • sklep o prenehanju delovnega razmerja,
 • spolno nadlegovanje na delovnem mestu in mobing,
 • zakonita/nezakonita izredna odpoved delovnega razmerja,
 • prenehanje delovnega razmerja,
 • delovno dovoljenje za tujce (izdelava),
 • pravice iz naslova neto in bruto plače,
 • podjemna pogodba in ugotavljanje sestavin delovnega razmerja v njej.

Delovno pravo je izjemno širok pojem v odnosu na razmere, ki jih ureja v času, ko delovno razmerje poteka in tudi, ko se zaključi. Za zaposlenega ima prekinitev delovnega razmerja številne učinke, tako formalne, kjer se izpostavlja odpravnina, kakor tudi psihološke. Izguba službe in dohodka je namreč za vsakogar velik udarec

Zastopanje vaših interesov

Pokrivamo celovit spekter storitev za delovno pravo, od sestave in pregleda pogodb o zaposlitvi, do storitev, kjer je potrebno ugotoviti in potrditi zakonitost ravnanja. Sem sodijo odpoved delovnega razmerja in okoliščine, zaradi katerih je posamezniku ali podjetniku delovno razmerje, kot ga določa pogodba, onemogočeno.

Naročite se!

Pomagali vam bomo z zanesljivo pravno pomočjo, zato nas kontaktirajte z zaupanjem. Svoj termin za sestanek pri nas rezervirate na 040 481 233 ali na info@milkoskoberne.com. Nahajamo se na Kidričevi 25, 3000 Celje.

4 razlogi, da stopite v stik z nami
delovno pravo

Odločite se za profesionalno, hitro, zanesljivo in diskretno pravno pomoč

Za delovno pravo vam nudimo visoko profesionalno, hitro in zanesljivo pravno storitev.
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.