Delitev premoženja

Delitev premoženja

Kakovostna pravna pomoč je temelj za uspešno delitev premoženja!

Nekoč najsrečnejši par na svetu, danes pa….?

  • Prekinitev zakonske ali izvenzakonske skupnosti ima poleg čustvenih travm za posledico delitev premoženja in, kadar se v razmerju rodijo otroci, tudi ureditev preživnine in stikov.
  • Delitev premoženja je pri tem pravno zahtevnejši posel, še posebej, kadar se stranki o tem ne sporazumeta po mirni poti. Tožba za delitev skupnega premoženja je še vedno med pogostejšimi pri nas.
  • Ker sta v slovenskem pravnem redu zakonska in izvenzakonska skupnost v enačaju, delitev premoženja ob ločitvi in delitev premoženja v izvenzakonski skupnosti ne predstavljala razlik.
Nekoč najsrečnejši par na svetu, danes pa….?

Dobra pravna pomoč je za delitev skupnega premoženja zakoncev ali para za stranko bistvenega pomena, saj ji zagotovi pravično delitev premoženja in predvsem zaščito njenih premoženjskih interesov ter pravic. Kadar je pravnik, ki ureja delitev premoženja, izkušen na tem področju, pa bo stranki največkrat uredil tudi poravnavo brez vpletenosti sodišča ali tožbe.

Delitev premoženja je pravni posel, ki nastane z namenom in v cilju, da si bivša zakonca ali partnerja pravično razdelita materialne stvari, ki sta jih tekom zakonske zveze ali izvenzakonske skupnosti ustvarila. Delitev premoženja se meri v denarju in stvareh. Zato je pogosta beseda, ko gre za delitev premoženja, da mora nekdanji partner drugega “izplačati”.

Najbolj smotrno je, da se nekdanja partnerja za delitev premoženja ob ločitvi odločita sporazumno in izvensodno. Pravna pomoč se tu svetuje, da se dogovorjena razmerja zapišejo in overijo. Za delitev premoženja se ovrednotijo vsi prispevki, ustvarjeni v skupnosti; materialni in nematerialni.

Le redko se lahko nekdanja partnerja za delitev premoženja dogovorita gladko, brez nestrinjanja. Še posebej, če je en partner služil denar, drug pa je bil nezaposlen in je skrbel za gospodinjstvo in otroke. Ali pa, ko je en partner zaslužil bistveno več. Tako ima pravnik pogosto “nalogo” umirjanja situacije na način, da pojasni, kakšna so pravna pravila in pravice vsakega v takih primerih. Eno izmed temeljnih pojasnil je, kaj vse vključuje skupno premoženje, kake odgovornosti vežejo oba na to premoženje, kako se naredi delitev premoženja, če imate nekdanja zakonca ali partnerja dolgove in še marsikaj. Posebej boleče so situacije, ko je v skupno premoženje vključeno poplačilo dolgov, nakup avta na lizing in podobno.

Uspešen dogovor za delitev skupnega premoženja je tak, da stranki najdeta konsenz in to v čim krajšem času ter da je tožba za delitev skupnega premoženja res zadnji odgovor v urejanju tega razmerja.

Za delitev premoženje v zunaj zakonski skupnosti pa smo več napisali v avtorskem blogu.

4 nujni nasveti strankam za delitev premoženja ob ločitvi ali prenehanju skupnosti!
delitev premoženja

Odločite se za profesionalno, hitro, zanesljivo in diskretno pravno pomoč

Pravne storitve in odškodnine Milko Škoberne vam nudimo svetovanje in izdelavo pravnih dokumentov, v katerih se opredeli sporazumna delitev premoženja in pravne posle, ki predlagano morebitno nepravično delitev premoženja izpodbijajo.

Naše storitve so visoko kakovostne, kot izvrstni poznavalci sodne prakse na tem področju, pa vam obenem zagotovimo rešitve za delitev premoženja ob ločitvi, pri katerih vas nekdanji partner ne bo izigral.

Za zaščito interesov je dobro, da se posamezniki že v trajanju zakonske ali izvenzakonske skupnosti zaščitijo. Delitev premoženja je v primerih, ko stranke posedujejo dokazila lahko bistveno lažja in hitrejša.

Strankam poleg pravnih poslov za delitev premoženja nudimo tudi pravne storitve za ureditev preživnine in stikov. Svetujemo, da nas v primerih ločitve kontaktirate čimprej, saj na ta način uspemo zaščititi vaše pravice in preprečimo, da vas ne bi nekdanji partner oškodoval pri pravični delitvi premoženja, ne bi prepisal premoženja na druge osebe, odsvojil materialne stvari in drugo.

Za delitev premoženja vam nudimo visoko profesionalno, hitro in zanesljivo pravno storitev.
Kontaktirajte in obiščite nas z zaupanjem!
Pokličite nas!
00386 40 481 233
Pošljite nam elektronsko pošto!
info@milkoskoberne.com
Obiščite nas!
Kidričeva 25, 3000 Celje (Poslovni center Rits)
5 out of 5
Z enim obiskom sem rešila več mesečni stres in predlog za znižanje preživnine zaradi sprememb. Ob razhodu s partnerjem sva bila sporazumna, da živita otroka pri meni in da bo plačeval preživnino. Vse skupaj mi je povzročalo veliko stresa, zato sem se odločila plačevanje preživnine urediti pravno. Na gospoda Škoberneta sem se obrnila, ker sem res rabila strokovnjaka in ker se nisem želela preganjati po sodišču. Gospod Škoberne je mojster v preverjanju dejstev, na podlagi katerih je naredil izračun preživnine, da se je preživnina predlagana od CSD ohranila, obenem pa je je nekdanji partner obvezan plačati polovico za vse večje nakupe in stroške pri otrokoma. Zato se vam želim gospod Milko Škoberne zahvaliti za storitev, ki ste jo opravili zame in za moja dva sinova, kakor tudi pohvaliti vaše osebje za topel sprejem in kavico.
Natalija B., Podčetrtek
Preživnina
5 out of 5
“ Želim se zahvaliti gospodu Škobernetu in njegovi kakovostni storitvi, s katero sem uredil stike z sinom in plačevanje preživnine zanj. Čeprav se v živo nisva spoznala in sva vse reševala preko elektronske pošte in telefona, mi je v življenju naredil dobro stvar, ki je ne bom nikoli pozabil.”
Jani R., Dravograd
Preživnina
5 out of 5
Gospod Škoberne je uresničil moje zaupanje. Gospoda Milka Škoberneta spoštujem in poznam že vrsto let. Ko sem se poškodoval, je bil zaradi strokovnega znanja moja prva izbira za svetovanje in ukrepanje, kako ravnati, da dobim odškodnino. Kot je zanj značilno, je svoje delo opravil temeljito in uspešno, za kar se mu iskreno zahvaljujem.”
Matjaž V.
Odškodnina
5 out of 5
Višja odškodnina od pričakovane. Vse pohvale gospodu Milku Škobernetu in njegovi entuziastični ekipi, s katero sem pridobila višjo odškodnino, kot sem jo pričakovala. Nad svojim primerom sem že skoraj obupala, ko pa je dokumentacijo pregledal gospod Škoberne, pa je takoj našel pravni temelj za ukrepanje v mojo korist. 5 zvezdic je premalo, zame ste eno veliko sonce! Imate vsa moja priporočila in zaupanje, da pridem samo k vam, če imam še kdaj bilo kak pravni problem.”
Ivana Z.
Odškodnina
5 out of 5
“ Ko sem se poškodoval na delu, sem obiskal dve odvetniški pisarni, obe sta mi zagotovili, da zaradi specifike primera ne morem prejeti odškodnine. Res sem vesel, da sem nato obiskal še g. Škoberneta. Po pregledu dokumentacije je ugotovil, da sem upravičen do odškodnine, še več - prejel sem res lepo vsoto. Četudi bo poškodba ostala, sem vesel da sem bil deležen pravične odškodnine. Hvala za pomoč!”
Boris T., Žalec
Odškodnina
Naročite se na

posvet

Na kratko opišite problem in v najkrajšem času vas bomo povabili na osebni sestanek.